Foto: Sedat Peker

De beruchte Turkse gangster die YouTuber Sedat Peker is geworden, heeft de focus van zijn aankomende tell-all video aangekondigd die op 13 juni zal worden uitgebracht.

“Denk niet dat ik je vergeten ben,” tweette Peker op maandag, zich richtend tot mediamagnaat Yıldırım Demirören.

“Ik zal je zondag met het OYAK-dossier uithouwen.”

Peker maakte daarmee een kennelijke verwijzing naar Demirören die vorig jaar zijn belang in energiebedrijven Total en Milangaz voor 450 miljoen dollar verkocht aan het Turkse militaire pensioenfonds OYAK.

“De coördinator voor die baan, Berat Albayrak, zal ook mijn gast zijn,” vervolgde Peker.

Albayrak, voormalig minister van Financiën en schoonzoon van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan, is niet meer in het openbaar gezien sinds hij in november ontslag nam in een Instagram-post, waarbij hij gezondheidsredenen aanvoerde.

Tot slot richtte Peker zich tot Cem Küçük, een regeringsgezinde mediapersoonlijkheid die berucht is om zijn frequente en venijnige aanvallen op oppositiefiguren. Hij noemde hem een “nepagent van de inlichtingendienst” en zei dat hij Küçük zou aanpakken “als er op zondag een gat valt”.

“Hou je niet in,” tweette Küçük kort daarna als reactie. “We zullen zien wie waar overblijft als dit voorbij is.” Hij verwijderde de tweet later.

In een aparte serie tweets nam Peker het op tegen Esat Toklu, hoofdrechter in de regionale administratieve rechtbank van Ankara, die volgens hem “rijk is geworden in de afgelopen vijf jaar” en beschuldigde hij van betrokkenheid bij Sezgin Baran Korkmaz, een zakenman die betrokken is bij een witwas- en fraudeconstructie in de Verenigde Staten.

In zijn vorige video had Peker beweerd dat minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu Korkmaz had getipt het land te verlaten om arrestatie in verband met een onderzoek naar zijn financiële activiteiten te voorkomen.

In een tweet op dinsdag richtte Peker zich tot Soylu en zei:

“De juiste vraag is deze: Heeft u op 4 december een ontmoeting gehad met Sezgin Baran Korkmaz op het ministerie van Binnenlandse Zaken? Waarom is deze man dan op de 5e naar het buitenland gevlucht?”

Peker zei verder dat Soylu onvermijdelijk voor zijn vermeende misdaden zou worden berecht.

Op maandag sprak Toklu met Deutsche Welle Turks, waarin hij de beschuldigingen van Peker ontkende en zei dat hij een aanklacht zou indienen.

Peker zou vorige week zijn grieven tegen Erdoğan uiten in zijn negende video, maar kondigde aan dat hij de stap uitstelde tot na de ontmoeting van de Turkse president met zijn Amerikaanse tegenhanger Joe Biden op 14 juni in de marge van de NAVO-top in Brussel.

Bron: Turkse media