Can Topçu (links, 19) en Başak Ermiş (rechts, 22)

Op sociale media beweerde Başak Ermiş, een bekende Turkse Tiktokker, dat ze door haar vriend werd mishandeld omdat ze een legging droeg. 

De 22-jarige fenomeen Başak Ermiş en de 19-jarige Can Topçu, een acteur met wie zij al drie maanden verkering had, ontmoeten elkaar geregeld in een huis in Kağıthane Çeliktepe Mahallesi, een wijk in Istanbul. Dat schrijft Aydemir Kadıoğlu, journaliste bij Hürriyet.

Haar vriend Can (19) zou haar hebben gevraagd om de legging die ze droeg te verwisselen in het huis waar zijn vrienden aanwezig waren.

Başak Ermiş bleef zitten en reageerde niet op dit verzoek. Toen hij zag dat zijn verzoek niet werd ingewilligd, begon hij haar te slaan in het bijzijn van zijn vrienden.

Volgens haar aantijgingen ontmoette de 22-jarige Başak Ermiş de familieleden van de 19-jarige Can Topçu en Topçu in een huis in Silivri, op wie ze al 3 maanden verliefd was.

Terwijl de groep aan het praten was, zou Can Topçu Başak Ermiş hebben verteld om de legging die ze droeg te verwisselen terwijl ze Tiktok-video’s opnam.

Başak Ermiş maakte daarentegen bezwaar. Daarop mishandelde Topçu Ermiş.

De 22-jarige Ermiş belde meteen haar familielid aan de telefoon. Daarna ging ze met haar zwager naar het ziekenhuis, die haar kwam ophalen.

In haar Twitter-bericht zei ze: “Vrienden, ik zeg jullie vanaf het begin. Dit gebeurde omdat ik een legging droeg in mijn eigen huis. En ik verzorg hem al drie maanden, ik betaalde zijn huur en eten, zijn vliegtickets en taxiritten. Ik heb hem altijd iets gekocht. Zijn vader heeft hem nog niet eens zo goed verzorgd.”

“Als iemand het wil weten, gaat het goed, ik heb een klacht neergelegd tegen hem bij de politie, ik ging terug naar het huis van mijn moeder Bedankt voor jullie beterschapswensen.”

“Ik zweer het, iedereen om me heen heeft me gewaarschuwd. Maar ik wou hun niet geloven”, zei ze.

Ze deelde een foto van haar vriend, Can T., in de gevangenisscène van de tv-serie en zei: “Ik hoop dat ik je zo kan zien.”

Can Topçu zei in een verklaring: “Ik had geen geweld mogen gebruiken. Ik wilde haar niet slaan. Ik wou naar buiten gaan, zij deed de deur op slot. Ik had nooit gewild dat het op deze manier zou eindigen.”

Bron: Hürriyet