Op sociale media regent het van videoboodschappen waarin belangrijke leden van de Turkse gemeenschap in Limburg, waaronder politici Yasin Gül en Ali Caglar, oproepen om thuis te blijven vanwege het Coronavirus. Ook zouden vele patiënten van Turkse origine besmet zijn met het coronavirus.

In een nieuwe videoboodschap van Erhan Demirci, de Limburgse comedian, bevestigt hij het droevig nieuws. “De meeste corona-patiënten in Limburg zijn Turken,” klinkt het in de video van Demirci.

“Goeiedag. Zonet verkreeg ik een pijnlijke boodschap van de medewerkers van het ministerie van Volksgezondheid [België]. Ze vroegen aan mij om deze videoboodschap op te nemen. We hebben het droevig nieuws vernomen dat de meeste corona-patiënten in Limburg van Turkse origine zijn. Dit nieuws heeft ons allen geraakt. Laten we allemaal thuis blijven. Als jullie niet denken aan jezelf, denk dan aan de ouderen. Laten we het respect voor onze ouderen niet verliezen. Hun gezondheid is onze prioriteit. Blijf gezond en verzorg diegenen die jullie liefhebben.”

video

Bron: Yasin Gül

A.G.