Ismet Onur (74) is vrijdagmorgen gestorven aan de gevolgen van het dodelijke coronavirus

De 74-jarige Ismet Onur uit Genk, Limburg, is vrijdagmorgen in het ziekenhuis van Genk overleden aan de gevolgen van het dodelijke coronavirus. Dat zegt zijn zoon Erol Onur, die in Genk woont samen met zijn gezin. Dat meldt Het Belang van Limburg.

“Vrijdagmorgen rond 9.00 uur kreeg ik telefoon van het ziekenhuis dat mijn vader overleden is”, zegt hij. “We zijn er kapot van. Vorige week dinsdag werd hij opgenomen in het ziekenhuis. Hij voelde zich anders dan gewoonlijk. Hij maakte hoge koorts en kon plots minder goed ademen vertelde mijn mama. Woensdag heeft het ziekenhuis ons gebeld met de boodschap dat mijn vader besmet was met het coronavirus. Een paar dagen later, vrijdagmorgen, is hij eraan gestorven.”

“We zijn met acht thuis. Maar zes van mijn broers en zussen wonen in Turkije en een oudere zus van mij woont in Nederland. Mijn vader woonde samen met mijn moeder in Genk. Zij heeft hem donderdag nog even kunnen zien maar had zijn dood helemaal niet zien aankomen. Vrijdagmorgen kregen we het bericht van het ziekenhuis dat hij is gestorven. Zo’n trieste dood wens ik niemand. Ik voel mij vooral heel machteloos omdat ik niets kan doen en omdat we niet samen kunnen rouwen. Mijn vader lag op intensieve zorgen in het ziekenhuis en mocht zo goed als geen bezoek ontvangen. Hij is dus helemaal alleen gestorven. Dat maakt ons zo triest. Hij was een vader uit de duizend en een zorgzame echtgenoot. Hij was iedereen zijn vriend. Een zachte man met het hart op de juiste plaats. We gaan hem enorm missen.”

Coronamaatregelen

Ismet’s zoon, Erol, roept de Turkse gemeenschap op om de coronamaatregelen strikt op te volgen. “Ik merk dat de Turkse gemeenschap de maatregelen nog steeds niet serieus neemt. Nog steeds gaan mensen bij elkaar op bezoek en doen precies of er niets aan de hand is. Ze hokken nog steeds bij iemand thuis samen en denken dat het geen kwaad kan. Erger nog, er zijn er zelfs die er mee spotten. Wij zien nu van heel dichtbij welke gevolgen dat kan brengen. Dat ons lot in handen ligt van god, zoals moslims zeggen, is één zaak. Maar het is onze verantwoordelijkheid om ook acties te nemen en niet alles aan het lot over te laten. Mijn vader is dood, ik hoop met deze oproep om andere vaders en moeders hiermee te beschermen. We zijn nu aan het bekijken op welke manier we de begrafenis kunnen regelen”.

Bron: Het Belang van Limburg

A.Y.