68-jarige Ethem Koçak krijgt bruiswater van de Turkse politie

Een 68-jarige inwoner uit de Centraal-Anatolische provincie Sivas heeft vanwege de Corona-uitbraak het noodnummer 112 gebeld voor een opmerkelijke reden: een pak bruiswater. 

De 68-jarige Ethem Koçak probeert vanwege het Coronavirus zo veel mogelijk binnen te blijven. In Turkije wordt het ten strengste afgeraden aan 65-plussers om naar buiten te gaan. Koçak belde het noodnummer 112 om te vragen voor een pak bruiswater.

Koçak belde het noodnummer omdat hij thuis geen bruiswater meer op voorraad had. De politiediensten namen hun voorzorgsmaatregelen, trokken hun handschoenen en maskers aan en vervulden de wens van de brave burger.

De 68-jarige Ethem Koçak

Koçak merkte op dat het belangrijk is voor 65-plussers om zo min mogelijk naar buiten te gaan. “Wij drinken thuis geen ander water, wij drinken bruiswater. Ik heb het noodnummer 112 gebeld, nadien kwamen ze,” aldus de 68-jarige Koçak.

“Gelukkig dienen ze [de politie] het volk. Ik heb gisteren naar de televisie gekeken en ik probeer binnen te blijven. Ik doe een oproep aan alle burgers, kom niet naar buiten, zeker als je ouder bent dan 65. Gezondheid komt boven alles.”

Bron: Sputnik Türkiye

A.G.