Het Turkse Hollywood Film Festival wordt op 20, 21 en 22 september gehouden in de wereldberoemde Paramount Studios, voor het eerst in de Turkse bioscoopgeschiedenis. Het evenement wordt ondersteund door het ministerie van Cultuur en Toerisme en het directoraat-generaal van Cinema, in een poging om de Turkse bioscoopindustrie te herenigen met de wereldwijde markt.

Foto: journalist Barbaros Tapan

Het festival wordt georganiseerd door journalist Barbaros Tapan, correspondent voor mediagroep Doğan in Los Angeles en lid van de Hollywood Buitenlandse Pers Associatie namens Turkije, samen met de in Hollywood gevestigde Turkse regisseur Tekin Girgin. Een van de belangrijkste bijdragen aan de organisatie komt van het Bosporus Film Festival, dat dit jaar voor de vijfde keer in Istanbul wordt georganiseerd.

Turkse filmwereld

Bekende acteurs, actrices, producenten, regisseurs en scriptschrijvers uit de Turkse filmwereld en Hollywood, evenals de jury van de Golden Globe- en Oscar-prijzen zullen op het festival aanwezig zijn. Dat meldt persbureau Doğan. Het festival wordt geopend met Turkije’s vermoedelijke genomineerde voor een Oscar in de categorie ‘Beste Buitenlandstalige Film’.

Filmindustrie

Korte en langspeelfilms, animatiefilms en documentaires zullen op het driedaagse festival in de Paramount Studios gepresenteerd worden. Een van de grootste doelen van het festival is het ondersteunen van medewerkers in de filmindustrie en het presenteren van hun werk op een internationaal platform.

De traditionelere onderscheidingen van het festival zullen toegekend worden aan mensen uit de Turkse en wereldwijde filmwereld die een grote bijdrage hebben geleverd aan de Turkse filmsector.

Hurriyet