Ahmet Sik

Ahmet Sik, lid en onderzoeksjournalist van de oppositiepartij HDP, heeft eerder aangekondigd dat hij de partij zal verlaten. 

Op Twitter verduidelijkte Sik dat hij de partij verlaat omdat “de leiders van de partij, de medevoorzitters uitgesloten, overtuigingen ondersteunen die zich steeds verder verwijderen van de democratie en van de kernwaarden, sterktes en overtuigingen die de HDP oorspronkelijk steunde.”

De onderzoeksjournalist had zijn ontslag al aangeboden op 1 april. Eerder werd de beslissing officieel gemaakt. Een persoonlijke reflectie van een individuele politieke benadering is volgens Sik de hoofdreden van het vertrek. Hij vermeldt hierbij dat het besluit geen aanleiding moet zijn tot samenzweringstheorieën.

Vervolgens plaatste ook de raad van bestuur van de HDP een bericht op twitter waarin het vermeldde dat het Sik’s persoonlijke keuze was om de samenwerking, die ontstaan is tijdens de verkiezingen van 2018, op te zeggen. Daarbij benadrukte de partij dat ze haar werk zal voortzetten, bewust van haar politieke en historische verantwoordelijkheid.

Hurriyet

O.A.