De Turkse politie heeft 340 kg cannabis in beslag genomen dat verstopt zat in ketchupflessen. De politie deed de vondst in de zuidoostelijke Turkse provincie Diyarbakir.

Eindbestemming: West-Turkije

Anti-narcoticapolitie nam 340 kilogram cannabis in beslag dat verstopt zat in ketchupflessen. De flessen stonden gestockeerd in een bedrijf in het stadscentrum van Diyarbakir. Hiernaast werd er nog 288 kilogram cannabis gevonden in een vrachtwagen. Dit zou blijkbaar geleverd zijn vanuit het district Lice in Diyarbakir, met als eindbestemming de Turkse westelijke provincies. Twee verdachten werden aangehouden tijdens de operatie.

155 kg heroïne in Oost-Turkije

Er werd ook nog 155 kilogram heroïne in beslag genomen in de nabije oostelijke provincie Van, volgens politiebronnen.

In een anti-narcoticaoperatie in het stadscentrum en verschillende districten van Van, doorzochten politieagenten een vrachtwagen. Ze vonden er 155 kilogram heroïne aan de onderkant van de vrachtwagen. De chauffeur en passagier werden gearresteerd op aanklachten in verband met drugsbezit.

61 kilogram heroïne aan de Turks-Iraakse grens

In een andere operatie van de douaneagenten werd er meer dan 61 kilogram heroïne in beslag genomen, gevonden in een truck. Dit meldde het Ministerie van Douane en Handel in een geschreven persmededeling.

De douaneagenten hielden de truck tegen aan de Habur-grenspoort tussen Zuidoost-Turkije en Noord-Irak.

Hurriyet