Aanklagers in Istanbul eisen een maximum celstraf van 10 jaar voor een taxichauffeur die een toerist uit Saudi-Arabië bedroog. De chauffeur reed een lange omweg met als doel het duurder maken van de taxirit dan nodig, aldus volgens de aanklacht. De aanklagers beschuldigen de taxichauffeur van fraude.

De toerist stopte de taxi aan het Kadikoy district aan de Aziatische kant van de stad. De Sabiha Gokcen Luchthaven, eveneens gelegen aan de Aziatische kant van de stad, was zijn reisdoel. De man wilde vandaar terugvliegen naar Saudi-Arabië.

Foto: Google MAPS

In de aanklacht wordt beschreven hoe de taxichauffeur herkende dat de man uit Saudi-Arabië de stad Istanbul niet goed kende. Vervolgens besloot de taxichauffeur hem over de Bosporus naar de Europese zijde van de stad te rijden via de Yavuz Sultan Selim Brug, waarna hij terugkeerde naar de Aziatische kant van de stad. Daar bovenop besloot de chauffeur een langere route naar de luchthaven te rijden.

Foto: Youtube
Foto: Youtube

Verstrekkende gevolgen

De onnodig lange trip had verstrekkende gevolgen voor de toerist in kwestie. Ten eerste miste hij zijn vlucht. Daarnaast betaalde de man beduidend meer voor de taxirit dan nodig door de langere afstand.

De man diende een aanklacht in tegen de taxichauffeur. De aanklagers eisten vervolgens een celstraf van minimum drie en maximum 10 jaar voor fraude.

De taxichauffeur ontkent alle beschuldigingen. De chauffeur gaf aan verstrooid te zijn geweest en de foute afslag naar de brug te hebben genomen.

Hurriyet

BONUS