De Turkse autoriteiten hebben de politicus en PKK-sympathisant Selahattin Demirtaş, die momenteel gevangen zit in de noordwestelijke provincie Edirne, toegestaan zijn vader in de zuidoostelijke provincie Diyarbakır te bezoeken nadat deze een hartaanval had gehad en in het ziekenhuis was opgenomen.

Selahattin Demirtaş, voormalig covoorzitter van de Democratische Partij van de Volkeren (HDP), die momenteel gevangen zit in de noordwestelijke gevangenis van Edirne, heeft toestemming gekregen om zijn vader Tahir Demirtaş te bezoeken in de zuidoostelijke provincie Diyarbakır nadat deze een hartaanval had gekregen.

Demirtaş werd onder zware veiligheidsmaatregelen naar Diyarbakır gebracht op 12 november rond 4 uur ’s morgens, volgens een bericht van Amida News.

Nadat Demirtaş zijn vader had mogen bezoeken in het Gazi Yaşargil Opleidings- en Onderzoeksziekenhuis, werd hij teruggebracht naar Edirne.

Demirtaş Defense Group, een groep advocaten die de politicus vertegenwoordigt, gaf een verklaring uit waarin stond dat zowel Demirtaşs moeder als zijn vader in het ziekenhuis waren opgenomen nadat ze ziek waren geworden.

“De moeder van Demirtaş, mevrouw Sadiye, is uit het ziekenhuis ontslagen na haar behandeling op de intensive care, terwijl zijn vader, de heer Tahir, nog steeds wordt behandeld op de intensive care voor cardiologie”, aldus de verklaring.

Demirtaş, die sinds 2016 in de gevangenis zit, riskeert honderden jaren gevangenisstraf op beschuldigingen die verband houden met PKK, ondanks een eerdere uitspraak van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) dat hij op politieke gronden gevangen zit en onmiddellijk moet worden vrijgelaten.

President Recep Tayyip Erdoğan richt zich in zijn toespraken vaak tegen Demirtaş en noemt de politicus een terrorist.

Bron: Turkse media