Van links naar rechts: Ecrin Meydan, Yağmur Uçar, Adem Topkara en Mukaddes Elif Topkara

Een echtpaar, een moeder-kind en een vader-kind werden gedood bij de explosie van 13 november in Taksim, een populaire straat met winkels en restaurants die leidt naar het iconische Taksimplein.

Minister van Familie en Sociale Diensten Derya Yanık maakte bekend dat Yusuf Meydan, een medewerker van het ministerie, en zijn dochter Ecrin bij de aanslag zijn omgekomen.

“Ik veroordeel deze verraderlijke aanval waardoor een vader en zijn dochter het leven hebben verloren. Wij, als staat, staan de families van onze burgers die hun leven hebben verloren en onze gewonden bij met al onze middelen. Geen enkele kwade kracht zal onze eenheid en solidariteit kunnen breken,” twitterde ze.

Meydan werkte sinds 2016 als adviseur bij het Coördinatiecentrum Kindertehuizen onder het ministerie van Familie en Sociale Diensten.

Hij was met zijn familie naar Istanbul gekomen voor de verlovingsceremonie van een familielid. Omdat ze het beste van de zondag wilden maken, waren ze samen naar de laan gegaan. De vrouw van Meydan raakte ook ernstig gewond bij de explosie.

De lichamen van Meydan en zijn dochter zullen worden begraven in de zuidelijke provincie Adana.

De in 2020 getrouwde Adem Topkara en Mukaddes Elif Topkara werden ook getroffen door de explosie terwijl ze naar de etalages op de İstiklal Avenue keken. Het echtpaar stierf ter plaatse.

Een vrouw, Arzu Özsoy, en haar 15-jarige dochter waren ook onder de doden bij de aanval.

Begin november 14 november kwamen burgers naar de plaats van de explosie en legden anjers ter nagedachtenis aan de zes mensen die het leven lieten.

Burgemeester Haydar Ali Yıldız van Beyoğlu en Mustafa Demirelli, de gouverneur van het district, behoorden tot degenen die de slachtoffers van de ontploffing herdachten.

Minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu zei dat van de 81 mensen die in het ziekenhuis waren opgenomen, er 57 waren ontslagen.

Zes van de gewonden kregen spoedeisende hulp en twee van hen verkeerden in levensgevaar, voegde hij eraan toe.

Bron: Hürriyet