Ten minste zes mensen werden gedood en 53 anderen gewond toen een explosie zondag de populaire voetgangerslaan Istiklal in Istanbul trof. De slachtoffers werden bevestigd door officiële bronnen.

“De relevante eenheden van onze staat werken aan het vinden van de daders achter deze gruwelijke aanslag”, aldus president Recep Tayyip Erdoğan in een persconferentie voor zijn vertrek naar Indonesië om de G-20-top bij te wonen.

“Uit eerste waarnemingen blijkt dat een vrouw een rol heeft gespeeld bij de explosie,” zei hij en verklaarde dat “op basis van de eerste informatie van de gouverneur, de explosie een vermoedelijke daad van terrorisme zou kunnen zijn.”

De Turkse president zwoer ook dat degenen die terrorisme plegen tegen de Turkse natie, zullen falen.

Beelden die op sociale media werden gedeeld op het moment van de explosie gaven aan dat deze van ver te horen was en dat er ook vlammen waren.

Beelden toonden ambulances, brandweerwagens en politie ter plaatse, en het gebied is geëvacueerd.

In een eerdere bevestiging, op sociale media, zei Istanbul Gov. Ali Yerli Kaya: “Volgens de eerste berichten zijn bij de explosie die plaatsvond op de Istiklal Avenue 4 mensen om het leven gekomen en 38 mensen gewond geraakt. Onze gewonden worden behandeld. Wij wensen Gods genade voor degenen die zijn omgekomen en een spoedig herstel voor de gewonden. De ontwikkelingen zullen met het publiek worden gedeeld.”

In een andere post direct na de aanslag schreef hij: “Vandaag, rond 16.20, vond een explosie plaats in de Taksim Istiklal Straat in onze wijk Beyoğlu. Onze politie, gezondheidszorg, brandweer en medische teams werden naar de plek gestuurd. Er zijn slachtoffers en gewonden. De ontwikkelingen zullen met het publiek worden gedeeld.”

Bron: Sabah