Een 10-jarige jongen die in het ziekenhuis was opgenomen wegens hondsdolheid nadat hij door honden was gebeten, is woensdag overleden, zo maakten artsen bekend.

De jongen, geïdentificeerd als Mustafa Erçetin, werd op 21 oktober overgebracht naar een ziekenhuis in de hoofdstad Ankara, weken na een aanval door honden.

Het incident heeft het debat over zwerfhonden in het land, waar de afgelopen maanden verschillende honden werden gedood op de vlucht voor wilde honden, nieuw leven ingeblazen.

“We zijn bedroefd om het overlijden van een jongen aan te kondigen, aan een ziekte die door een vaccin kan worden voorkomen,” zei professor Ali Bülent Cengiz van het Hacettepe Universiteit Ihsan Doğramacı Kinderziekenhuis waar de jongen op de intensive care lag, in een verklaring. M.E. was een van de twee jongens die door honden werden gebeten in een dorp in de oostelijke provincie Bitlis.

Bij de andere jongen werd geen rabiës vastgesteld en hij werd vorige week uit het ziekenhuis ontslagen. De familie van Mustafa Erçetin heeft verslaggevers eerder verteld dat de jongen verborg dat hij door honden was gebeten, vanwege zijn fobie om zich te laten vaccineren.

Volgens deskundigen worden elk jaar ongeveer 200.000 mensen ingeënt tegen hondsdolheid, hoewel de gevallen zeldzaam zijn.

Zwerfhonden worden door sommigen gezien als een veiligheidsprobleem, hoewel dierenliefhebbers zeggen dat niet de dieren, maar de controlepraktijken het echte probleem zijn.

Bron: Sabah