Cihat Akın

Een Turkse man en zijn hond, die gekwalificeerd zijn om Turkije te vertegenwoordigen in een wedstrijd die wordt georganiseerd door de World Union of German Shepherd Associations (WUSV), zullen niet kunnen deelnemen aan een talentenjacht

Dat komt omdat Denemarken zijn visumaanvraag heeft geweigerd.

“Ik wilde leven en deze trots behouden namens mijzelf, namens mijn land,” zei Cihat Akın, wiens aanvraag door het Deense consulaat werd geweigerd omdat de documenten verdacht waren.

Akın, die al 10 jaar hondentrainer is, bereidde zich met zijn hond Opal, die al drie jaar bij hem is, voor op de talentenjacht die tussen 28 september en 2 oktober in het Deense Randers wordt georganiseerd door WUSV, een van de meest prestigieuze verenigingen ter wereld.

Na het verslaan van hun concurrenten in Turkije, werden Akın en Opal gekwalificeerd om deel te nemen aan de wedstrijd, waar 122 trainers en honden uit 31 landen het tegen elkaar opnemen.

Akın verklaarde dat hij met ambtenaren van het ministerie van Jeugd en Sport heeft gesproken: “Denemarken doet zeker geen stap terug.”

“Het is een groot onrecht,” zei hij.

“Ze hadden twijfels over de betrouwbaarheid van de documenten, hoewel ze een uitnodiging van de Deense bond hadden ontvangen waarin stond ‘Cihan Akın uit Turkije komt voor de wedstrijd’.”

Geld uitgegeven

Akın merkte op dat hij in totaal 250.000-300.000 Turkse lira heeft uitgegeven en zei:

“Ik stortte het wedstrijdgeld van 2.000 lira, en ik huurde een huis in Denemarken voor 30.000 lira, terwijl de uitgaven voor de vliegtickets en het vervoer van Opal ongeveer 80.000 lira bedroegen.”

“Ik begrijp niet waarom ze dit doen, hoewel ik drie Schengenvisa heb gekregen en vier landen in een jaar heb bezocht,” zei hij.

“Ik heb een vliegticket gekocht naar 25 september omdat Opal zich moet aanpassen aan het koude klimaat daar. Opal is 8 jaar oud en kan dit soort activiteiten misschien niet aan als hij 9 wordt,” zei Akın, die de hoop voor de wedstrijd heeft verloren.

Bron: Hürriyet