In de straat Istiklal in het district Beyoğlu in de Turkse metropool Istanbul heeft een explosie plaatsgevonden, waarbij ten minste 11 mensen gewond zijn geraakt.

De oorzaak van de ontploffing is nog niet bekend. Een groot aantal noodhulp-, politie- en brandweerteams werd naar de regio gestuurd.

In het centrum van de Turkse stad Istanbul is zondagmiddag een explosie geweest. Turkse media, zoals Cumhuriyet, berichten dat er meerdere mensen gewond zijn geraakt en dat ook doden gevallen zijn.

Hulpdiensten zijn ter plaatse en hebben het gebied afgezet. Over de oorzaak is nog niets bekend.

Een groot aantal hulpdiensten is naar de plaats van de ontploffing in de Istiklalstraat nabij het Taksimplein in het centrum van Istanbul gestuurd.

De gouverneur van Istanbul heeft bevestigd dat er meerdere doden zijn na de explosie in de wijk Beyoglu rond 16.20 uur plaatselijke tijd.

Ten minste 11 mensen zijn gewond geraakt, maar gevreesd wordt dat het aantal slachtoffers nog zal toenemen.

Op foto’s van de plaats delict zijn lichamen verspreid over de straat te zien. Beelden tonen mensen die het drukke plein ontvluchten na een luide ontploffing.

Meerdere slachtoffers

Er zijn meerdere slachtoffers gemeld, waaronder doden en minstens 11 gewonden, toen een explosie zondag de populaire voetgangersstraat Istiklal in Istanbul trof.

“Vandaag, rond 16.20 uur, vond een explosie plaats in de Taksim Istiklal straat in onze wijk Beyoğlu. Onze politie-, gezondheids-, brandweer- en AFAD-teams werden ter plaatse gestuurd. Er zijn slachtoffers en gewonden. De ontwikkelingen zullen worden gedeeld met het publiek,” zei Ali Yerlikaya, de gouverneur van Istanbul, op Twitter.

Beelden toonden ambulances, brandweerwagens en politie ter plaatse. De oorzaak van de explosie was niet duidelijk. Gebruikers van sociale media zeiden dat winkels werden gesloten en dat de laan werd afgesloten.

video

Bron: Sabah