Turkse man doodgeschoten door zijn hond tijdens jachtpartij

Özgür Gevrekoğlu, 32, was bezig apparatuur in de auto te laden toen zijn hond op de trekker van een nog geladen geweer trapte.

Een Turkse man is doodgeschoten door zijn hond tijdens een jachtpartij in de provincie Samsun in het noorden van Turkije aan de Zwarte Zee, zo melden de media.

De Turkse man is doodgeschoten door zijn eigen jachthond. De man wilde de hond na de jacht in de kofferbak van zijn auto doen toen het gruwelijk misging. De hond raakte met zijn poot de trekker van een jachtgeweer dat per ongeluk nog geladen was, schrijven Turkse media.

Özgür Gevrekoğlu, 32 jaar, laadde zondag na een reis naar het Kizlan-plateau uitrusting en jachtuitrusting achterin zijn auto, toen zijn hond in de kofferbak sprong en op de trekker van een geladen jachtgeweer trapte en een kogel afvuurde die hem doodde.

Turkse media schrijven dat een 38-jarige jachtvriend werd meegenomen, maar dat hij inmiddels weer op vrije voeten is. De politie onderzoekt de zaak nog wel, maar gaat uit van een noodlottig ongeval.

Gevrekoglu had een ernstige schotwond in zijn maag en stierf voordat paramedici ter plaatse waren. Zijn lichaam is naar het staatsziekenhuis Alacam in Samsun gebracht voor een autopsie, terwijl de politie een onderzoek instelde.

Volgens Turkse media was Gevrekoglu, die twee weken geleden vader werd, een hondenliefhebber en een fervent jager. Hij poseerde met honden en dood wild in verschillende berichten op zijn sociale media, terwijl hij jachtkleding en schietschoenen droeg.

Bron: Sabah