Ayşe Özkiraz, die sinds een jaar als “dokter” in een staatsziekenhuis werkt, bleek een “nepdokter” te zijn die alleen de middelbare school heeft afgemaakt.

Een Turkse rechtbank heeft Ayşe Özkiraz gearresteerd, die een jaar lang in een staatsziekenhuis in de noordwestelijke provincie Tekirdağ heeft gewerkt als “dokter” en een “nepdokter” bleek te zijn die alleen de middelbare school heeft afgemaakt.

Özkiraz, die in het staatsziekenhuis in het district Çerkezköy van Tekirdağ werkte, werd gearresteerd nadat een onderzoek tegen haar was ingesteld, meldde het persagentschap Demirören op 25 november.

Özkiraz vertelde andere artsen die in hetzelfde ziekenhuis werken dat zij als “kinderarts” werkt.

De artsen die haar verdachten stelden haar verschillende vragen over haar “beroep”. Özkiraz vertelde hen dat ze was afgestudeerd aan de Çapa Medical School van de Universiteit van Istanbul. Toen Özkiraz tegenstrijdige antwoorden gaf op de vragen, stelden de artsen vervolgens enkele vragen over behandelmethoden.

Nadat Özkiraz de vragen niet correct kon beantwoorden, hebben de artsen haar aangegeven bij de directie van het ziekenhuis.

Ten slotte heeft de politie haar huis doorzocht nadat er een strafklacht tegen haar was ingediend.

Bij de huiszoeking werden verschillende valse universitaire identiteitskaarten, valse artsenkaarten, valse diploma’s, identiteitskaarten van verschillende ziekenhuizen en operatiekleding in beslag genomen.

De rechtbank arresteerde Özkiraz op beschuldiging van “het tegenwerken van de wet op de uitoefening van de stijl van geneeskunde en medische wetenschappen”.

Er werd onthuld dat Özkiraz haar familie ook vertelde dat ze was afgestudeerd aan de medische school van Çapa.

Bron: Sabah