Duitse Claudia Anna Maria Veerkamp El Gizawi

De Duitse Claudia Anna Maria Veerkamp is hersteld na een heupvervangende operatie door een orthopedisch en traumaspecialist in Turkije.

Claudia Anna Maria begon 10 jaar geleden pijn te krijgen in haar linkerheup die na verloop van tijd zeer ernstig werd.

“Mijn dagelijkse taken werden onderbroken door deze pijn en ik had zelfs moeite met slapen toen in Duitsland de diagnose verkalking in mijn linkerheup werd gesteld”, zei ze.

Ik zocht naar alle mogelijke oplossingen in vele ziekenhuizen in Duitsland, maar kon alleen pijnstillers krijgen.

En op een dag hoorde ik via kennissen over Dr. Ibrahim Azboy en kwam ik naar Turkije. Binnen slechts vier weken na de operatie keerde ik dankzij Dr. Azboy terug naar mijn dagelijkse leven,” verklaarde ze.

Azboy legde het geval van Claudia Anna Maria uit: “Ze kwam met ernstige klachten over pijn en dat ze moeite had om de kleinste dingen te dragen of de boodschappenkar te duwen. Ze kon zelfs geen korte afstand lopen. Na een uitgebreid onderzoek hebben we Claudia Anna Maria een heupvervangende operatie gegeven.”

“De operatie die we uitvoerden duurde twee uur. We gebruikten een kwaliteitsprothese waarbij het lichaam binnen twee maanden bot aanmaakt naar de poriën van de prothese. Zo ontstaat een biologische band en zit de prothese stevig vast aan het bot. Na de operatie laten wij de patiënt lopen en dagelijkse taken uitvoeren met enkele aanbevelingen zoals het dragen van gewicht in de eerste maanden, om het risico van ontwrichting van de prothese te voorkomen.”

“Wij zorgen ervoor dat de spierkracht van de patiënt na de operatie wordt hersteld met een oefenprogramma. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft totale heupvervanging uitgeroepen tot de meest succesvolle operatie van de 21e eeuw.”

“Met kwaliteitsimplantaten en de juiste chirurgische techniek is de levensduur van totale heupprotheses toegenomen tot 25-30 jaar”, aldus Azboy.

Bron: Sabah