Na de dodelijke aanslag op Mustafa Akan, een taxichauffeur in Berlijn-Grunewald uit Samsun en vader van twee kinderen, zit een verdachte vast in Sleeswijk-Holstein.

De verdachte is een 24-jarige man tegen wie al een aanhoudingsbevel was uitgevaardigd, zo maakte het Openbaar Ministerie in Berlijn op paaszondag bekend.

De instantie wil nu opnieuw een arrestatiebevel tegen de man aanvragen vanwege de messenaanval in Berlijn, zo liet een woordvoerder maandag weten.

De verdachte zou dan op zijn vroegst eind deze week van Flensburg naar Berlijn kunnen worden overgebracht.

Arrestatie op paaszaterdag

De 24-jarige werd zaterdag in Noord-Duitsland gearresteerd, aldus het Openbaar Ministerie.

“Hij werd voorgeleid aan een onderzoeksrechter in Flensburg op basis van een arrestatiebevel dat al tegen hem was uitgevaardigd en zit nu in hechtenis”, aldus het OM.

De 24-jarige wordt ervan beschuldigd donderdagochtend een 49-jarige taxichauffeur Mustafa Akan te hebben gedood. De man overleed na de aanval in het ziekenhuis.

Een voorbijganger had hem eerder gevonden in de Berlijnse woonwijk Grunewald. Getuigen hebben nog geprobeerd de man te redden. Hij overleed echter in het ziekenhuis.

Volgens het Openbaar Ministerie was de verdachte donderdagochtend bij het station Berlin-Südkreuz – ruim acht kilometer van de plek waar de zwaargewonde taxichauffeur later werd gevonden – in de taxi gestapt. Later keerde de 24-jarige terug naar dit station, aldus berichten.

“Bild” en “B.Z.” meldden dat de man was herkend door speciale politiemensen – zogenaamde superherkenners.

Dergelijke deskundigen hebben speciale gezichtsherkenningsvaardigheden en kunnen bijvoorbeeld mensen in grote mensenmassa’s herkennen.

Motief voor de misdaad nog onduidelijk

Volgens het Openbaar Ministerie zijn de achtergrond en het motief voor de misdaad in het zuidwesten van Berlijn, met zijn prachtige villa’s en deels prominente bewoners, nog onduidelijk.

“Hij heeft nog geen rechtszaak over de beschuldiging van het misdrijf hier”, verklaarde de woordvoerder van het Openbaar Ministerie. De woordvoerder kon niet zeggen waarom er in Sleeswijk-Holstein een arrestatiebevel tegen de man bestaat.

Volgens “Bild” en “B.Z.” gaan de onderzoekers er niet van uit dat de chauffeur en de dader elkaar kenden. De kranten hadden gemeld dat de taxichauffeur in zijn nek was gestoken. Het Openbaar Ministerie gaf hierover geen informatie, maar sprak van een mesaanval.

Bron: Turkse media