Moeder Reyhan (44) en haar zonen Firat (16) en Arhat (15)

In Bochum, een Duitse stad dichtbij Nederland, is het proces begonnen tegen twee broers die hun vader zouden hebben willen laten vermoorden.

Reyhan P. (44) zoekt oogcontact met haar zoon Arhat (15), glimlacht naar hem. Hij kijkt haar aan, glimlacht terug. Een paar stoelen naast hem zit zijn broer Firat (16).

Maar de hereniging van het trio vindt niet plaats in een beschermde familiekring, maar bij de regionale rechtbank van Bochum. De beschuldiging tegen de familie: een complot om de vader (54) te vermoorden.

Volgens de aanklacht beschuldigt het openbaar ministerie de 15- en 16-jarige jongens ervan een 14-jarig meisje uit Berlijn te hebben geronseld als huurmoordenaar.

Geslagen met machete

Ondertussen was de moeder met de jongere zoon Arhat naar Berlijn verhuisd, broer Firat bleef bij zijn vader.

In de hoofdstad stemde medeleerling Eileen Ö. (14) er blijkbaar mee in om de gehate vader met een machete te doden. Beide jongeren zouden van Berlijn naar Herne zijn gereisd en in hotel hebben overnacht.

Zij zouden een 14-jarig meisje hebben ingehuurd om haar slapende vader met een machete te vermoorden. De poging tot moord op 24 oktober 2022 in Herne mislukte.

De 54-jarige liep talrijke snijwonden in zijn gezicht op. Bovendien werd een van zijn vingers afgehakt.

Nadat de politie arriveerde, zei het meisje ook dat ze zich op zolder had verstopt voor een “vreemde dader” die ook haar rugzak en schoenen had gestolen.

Het slachtoffer had snijwonden aan zijn hoofd, haar pink aan haar linkerhand was afgesneden en moest in het ziekenhuis weer worden vastgenaaid.

Het slachtoffer kon dinsdag (4 april) het begin van het proces niet bijwonen – zijn geestelijke toestand was te slecht na het misdrijf, aldus zijn advocaat.

Berlijn

Volgens de aanklacht wilden de twee zonen hun vader vermoorden nadat hij hun moeder had mishandeld. De 44-jarige scheidde vervolgens van haar man en verhuisde met de jongere zoon naar Berlijn.

Firat bleef aanvankelijk bij zijn vader in Herne. Maar hij accepteerde de scheiding niet – waarop het moordplan tegen hem werd uitgebroed.

Rol van Karim

Karim S. zou het gezin hebben gesteund en 4.000 euro hebben geëist om de vader met een mes te vermoorden.

Uit chatgesprekken zou blijken dat hij het moordwapen verschafte en ook aanbood een semi-automatisch pistool te vinden.

Het plan werd echter gewijzigd en de moord zou worden uitgevoerd door een van Arhats klasgenoten.

De moeder zou voortdurend contact hebben gehad met haar zoons, wist van de moordplannen – en liet ze doorgaan.

Bron: Duitse media