In Duitsland is de man opgepakt die in Etterbeek, een gemeente in Brussel, zijn ex-vriendin de 53-jarige Eleonora Schillaci (53) zou vermoord hebben op 4 april.

De man, een 24-jarige van Tunesische afkomst, werd door politieagenten van Duitsland aangehouden nadat hij op de vlucht in Berlijn een tweede moord pleegde op een Mustafa Akan, een taxichauffeur met Turkse roots. Dat gebeurde amper twee dagen na het drama in Brussel.

De moord op Eleonora Schillaci dateert van dinsdag 4 april. De Italiaanse vrouw had haar ex-vriend Hassem B., met wie ze op gespannen voet leefde, terug in huis genomen en bekocht het met haar leven.

“Ik hoorde wat kreten”, zegt een kamergenoot van Eleonora. “Ik dacht dat ze hun zoveelste ruzie aan het goedmaken waren. Toen ik een uurtje later de kamer binnenstapte omdat de muziek heel luid stond, was Hassem B. weg en lag Eleonora onder een laken. Ik haalde het laken weg en zag haar, dood, onder het bloed.”

De vrouw was met een mes de keel overgesneden en Hassem B. was nergens meer te bekennen. Zoals te zien is op camerabeelden vluchtte hij na de feiten het huis en het land uit, naar Duitsland.

Twee dagen na de feiten zou hij in Berlijn, vlak bij het station Bad Sudkreuz, een taxi bestellen, zo bericht de Duitse media.

Onderweg, acht kilometer van het station, moet de dader de taxichauffeur in de nek gestoken hebben met een mes.

Het levenloze lichaam van het slachtoffer Mustafa Akan (49), getrouwd en vader van twee kinderen, werd gevonden, naast zijn taxi.

Foto: Eleonora Schillaci

Kassa

De verdachte Hassem B. was wederom nergens meer te bespeuren. Vermoedelijk zou de man teruggekeerd zijn naar het station en kon hij daar uiteindelijk door een politieteam gearresteerd worden.

Hij is opgepakt op verdenking van moord, zo laat het Duitse gerecht weten. Waarom taxichauffeur Mustafa dood moest, blijft onduidelijk. Volgens de media wilde de Tunesiër de kassa van de chauffeur stelen.

Slachtoffer Mustafa is – nog volgens de Duitse media – arbeider bij het spoor en taxichauffeur in bijberoep.

“Zijn grote wens was piloot worden. Hij volgde een opleiding. En hij wou ook naar Canada emigreren”, staat er.

Een zinloze moord, zo bestempelen ze de feiten in Duitsland. Ook de moord op Eleonora in België voor de familieleden van de vrouw niet te begrijpen.

“Hassem was goed een maand geleden vrijgelaten uit de gevangenis voor feiten die ik niet ken, en was toen weer komen aankloppen bij Eleonora”, zegt de kamergenoot.

“Hij vroeg me die avond nog of ik geen drugs voor hem kon gaan kopen. Ik heb gezegd dat hij dat zelf maar moest gaan halen als hij wou. Ik weet niet waarom hij Nora – zo noemden wij haar – vermoord heeft. Ze had geen geld, ze leefde van een uitkering.”

Over Hassem B. is verder weinig geweten, behalve dat hij dus als veroordeelde in de gevangenis heeft gezeten, verschillende keren, en dat hij in drugs deed.

Eens zou Eleonora aan een buur verteld hebben dat Hassem bont en blauw geslagen was na een spaak gelopen cocaïnedeal.

“Tijdens de ondervraging zei de politie me nog dat Hassem heel gevaarlijk was”, aldus de kamergenoot.

Bron: Duitse media