Foto: http://metro.co.uk

De populaire televisieserie “Verrijzenis: Ertuğrul” is mogelijks de serie die vele fans van Game of Thrones moeten bekijken. Dit schreef de Britse Metrokrant. De Turkse serie werd geloofd om het plot, drama en de personages.

Binge watching

“Verrijzenis is het epos in de stijl van Game of Thrones waarvan we niet wisten dat we het nodig hadden tot vorige week,” aldus het verslag van de krant. Ze schreven dat de serie super is om te ´binge watchen´ (aan een stuk doorkijken), aangezien elke episode ongeveer twee uur duurt en er vier seizoenen zijn tot nu toe.

Er werd ook verwezen naar Engin Altan Düzyatan, die de hoofdrol Ertuğrul speelt in de serie als de nieuwe “John Snow”. Het verslag benadrukt dat het 13de-eeuwse drama over de staat van rijken en besturen in Anatolië en de omliggende regio´s gaat. Hiertoe behoren ook het Byzantijnse Rijk, de Kruisvaarders en meer.

Sinds de première op het staatskanaal TRT 1 in 2014, heeft “Diriliş: Ertuğrul” (The Resurrection: Ertuğrul) de aandacht vastgehouden van miljoenen tv-kijkers in Turkije en de regio.

Oghuz-Turken

De show is gebaseerd op de geschiedenis van de Oghuz-Turken in de 13de eeuw. Het gaat over het leven van Ertuğrul, de vader van Osman I, de leider van de Ottomaanse Turken. Osman I was ook de stichter van de dynastie die het Ottomaanse Rijk oprichtte en bestuurde.

Sabah