Het skigebied van Palandöken in Erzurum, dat één van Turkije’s grootste toeristische winterattracties is, biedt liefhebbers van skiën een kans om de pistes af te gaan terwijl anderen van de zon en zee genieten in het zuiden van Turkije.

Locatie: Mount Palandöken (Google Maps)

Leden van de DADAK Nature Sports Club kwamen samen in het Konakli Ski Resort, dat zich op 3.185 meter boven de zeespiegel bevindt op Mount Palandöken, om samen te kunnen skiën in de maand mei.

Ook veel zomeractiviteiten

Mustafa Tekin, de voorzitter van de sportclub, zei tegen de pers dat hij zeer blij is dat hij kan skiën slechts enkele weken voor de zomer begint. “Palandöken is de nieuwe verzamelplaats voor natuursportliefhebbers. Het biedt adrenaline en garandeert dat je een fijne tijd zal hebben doorheen het hele jaar en niet alleen in de wintermaanden. Het skiseizoen is officieel gedaan, maar we willen het proberen. Het is nog steeds mogelijk om te skiën op Mount Palandöken.”

Hoewel skiërs nog slechts enkele dagen kunnen genieten van de sneeuw op Palandöken, biedt de DADAK Nature Sports Club talrijke activiteiten aan op Palandöken tijdens de zomer zoals trektochten en rotsklimmen.

Sabah