De Turkse president Recep Tayyip Erdogan spreekt met dorpsbewoners voor een door een natuurbrand verwoest huis in Manavgat, Antalya, Turkije, zaterdag 31 juli 2021.

President Recep Tayyip Erdoğan heeft landen en organisaties bedankt die steun en bijstand hebben toegezegd aan Turkije in zijn poging om de aanhoudende bosbranden in zijn zuidelijke gebieden te blussen.

“Ik bedank, namens mijn natie, alle bevriende landen en organisaties die hun steun, beterschapswensen en medeleven hebben betuigd, hun bereidheid hebben geuit om te helpen en hulp hebben geboden in onze strijd tegen de bosbranden”, zei Erdoğan op 3 augustus op Twitter.

“We zullen inshallah deze moeilijke tijden zo snel mogelijk overwinnen”, zei hij na een vergadering in het coördinatiecentrum dat de bosbranden moet aanpakken.

Erdoğan noemde in een apart Twitter-bericht Azerbeidzjan, Rusland en Spanje en bedankte specifiek de leiders van deze landen die vliegtuigen naar Turkije hebben gestuurd voor het bestrijden van de bosbranden.

Ondertussen liet minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavuşoğlu weten dat Turkije contact heeft opgenomen met alle landen die hun intentie hebben uitgesproken om hulp te sturen in de strijd van het land tegen de bosbranden.

Hij bracht de Griekse minister van Buitenlandse Zaken Nikos Dendias op de hoogte en legde uit dat Athene zijn steuntoezegging aan Turkije moest intrekken nadat in hun eigen land branden waren uitgebroken.

“Ik wil Griekenland bedanken dat het contact met ons heeft opgenomen”, verklaarde hij.

Turkije heeft nog nooit zo’n grote natuurbrand meegemaakt, zei Çavuşoğlu.

“Omdat we andere landen bij soortgelijke tragedies hebben geholpen, zullen we niet worden gekwetst door het aanbod van hulp van andere landen. Dit is geen kwestie van trots.”

Bron: Hürriyet