De Turkse president en partijleider van de regerende Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP), Recep Tayyip Erdoğan, heeft de lokale overheden aangemaand om zich te concentreren op de klachten en wensen van de bevolking. Hij zei dat dit de enige manier is om de harten van het publiek te winnen.

“De gemeenteraadsverkiezingen van maart 2019 zijn van kritisch belang voor de presidentsverkiezingen van de november 2019. Daarom is het noodzakelijk dat de AKP-gemeenten hun diensten zo goed mogelijk blijven uitvoeren,” zei Erdoğan eind december tegen zijn partijgenoten tijdens een bezoek aan het oosten en noordoosten van Anatolië.

De AKP heeft onlangs extra inspanningen geleverd om grote herstructureringen door te voeren op lokaal niveau om zo goed voorbereid te zijn op de verkiezingen van maart 2019. Dit proces zal worden afgerond met een grote conventie in de komende maanden.

Ontslag genomen

De burgemeesters van Ankara en Istanbul, evenals burgemeesters van andere prominente steden, hebben in 2017 ontslag genomen nadat president Erdoğan de instructies gaf om de AKP-stemmingen in de dichtstbevolkte kiesdistricten van Turkije te consolideren.

Erdoğan gaf de burgemeester ook de opdracht om meer coördinatie te hebben met het hoofdkwartier van de AKP. Hij waarschuwde toen dat veel leiders niet in staat zijn om problemen op te lossen omdat ze er ongevoelig voor zijn en dat ze traag zijn in het ontwikkelen van projecten.

“Blijf niet onverschillig voor de klachten van de bevolking. Je moet de harten van het publiek winnen door oplossingen te bieden,” zei hij.

“Onze gemeenten moeten projecten ontwikkelen die voldoen aan de noden van de bevolking. Begin niet aan iets dat tegen de wil is van de bevolking,” aldus de president.

Hurriyet