“Het eerste deel van de derde luchthaven van Istanbul is gepland om te openen in 2018”, zei de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan, terwijl hij het economisch belang van de overheidsgesteunde bouwprojecten onderstreepte.

“De bouw van onze nieuwe luchthaven, die de grootste in de wereld zal zijn, gaat door op volle toeren. De eerste fase zal geopend worden in het eerste kwartaal van 2018”, zei Erdoğan in een ceremonie van nieuwe stroomschepen in Tuzla, Istanbul op 13 november.

Gelijkwaardige projecten

In zijn toespraak tijdens de ceremonie, onderstreepte Erdoğan het belang van gelijkaardige projecten voor de economie van Turkije, waarbij hij een opsomming maakte van toekomstige projecten gestart door de Turkse regering. “We zullen de Eurazië tunnel, die onder de Bosporus loopt, openen op 20 december. Vanaf dan, kunnen zelfs dubbeldekker bussen van Azië naar Europa en vice versa rijden onder water. We hebben de 3de hangbrug over de Bosporus, de Yavuz Sultan Selim brug, geopend op 26 augustus. Juist voor de coup, hebben we een groot deel van Istanbul verbonden met Izmir via de Osmangazi brug”, zei hij.

Economische groei

Erdoğan sprak ook de ondernemers aan en vroeg hen niet terughoudend te zijn in hun investeringen, sinds ondernemerschap essentieel is voor de economische groei van Turkije tussen al de politieke problemen. “Stel uw investeringen niet uit, aarzel niet, als je te laat bent, zal je het berouwen”, voegde hij er aan toe.

“Ons grootste verschil is dat we problemen die een ander land tot hun knieën zou brengen, kunnen oplossen en tegelijkertijd projecten aankunnen die elk land welvarend zou maken”, zei hij. “Dit creëert een verschillend beeld tussen het beeld van Turkije van buitenaf en de reële situatie”, voegde hij er aan toe.

Hürriyet