Suleyman Akova (63) was vroeger een songwriter voor populaire Turkse arabeskzangers , nu slijt hij zijn dagen in de straten van Istiklal Caddesi, de grootste winkelstraat van Istanbul. Terwijl ik een interview met de man afleg vraagt een groepje toeristen voor een selfie met de man. Suleyman knikt en naar het bordje waarop staat “geen fooi, geen selfie!”. “De katten moeten toch ook kunnen eten”, zegt Suleyman al lachend tegen de toeristen.

“Ik houd enorm van katten. Als ik met mijn katten ben dan kom ik tot rust”. Suleyman beschouwt zijn katten als een geschenk van God aan de mensheid. “Mensen zijn ondankbaar en katten niet en daarom heb ik ze graag. Ze hebben noch armen noch een tong om mee te spreken. Daarom is het onze taak om ze te verzorgen”, gaat hij verder.

57da64b5c03c0e1fac582383
Suleyman Akova

“Vroeger sliepen de katten hier tegenover. Nu is het helemaal afgesloten, ze zijn er aan het verbouwen. Overdag verzorg ik de katten en koop ik ze voeding met het geld dat ik verdien met mijn weegschaal”, zegt hij. Ook het Zweedse consulaat helpt een handje mee met de verzorging van de katten. “Ze openen regelmatig hun poorten zodat de katten ’ s nacht vrij kunnen rondlopen en kunnen slapen op het terrein”, vertel Suleyman.

foto: Kat aan het Zwitsers consulaat in Istanbul
foto: Kat aan het Zweedse consulaat in Istanbul

 

Suleyman Akova
Suleyman Akova

Bron: DJT