Erdoğan houdt videoconferentie met Elon Musk

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan en Elon Musk, de oprichter van elektrische autofabrikant Tesla en ruimte-exploratiebedrijf SpaceX, hebben donderdag een videogesprek gevoerd en gesproken over een reeks onderwerpen.

Volgens het Directoraat Communicatie van Turkije werd er gesproken over samenwerking tussen de overheid, instellingen in de particuliere sector in Turkije en de bedrijven van Musk op verschillende gebieden, met name satelliet- en ruimtetechnologieën.

Het gesprek ging ook over elektrische voertuigen, langetermijninvesteringen en stappen om de bestaande samenwerking te verbeteren.

Naast gezamenlijke stappen die kunnen worden ondernomen met betrekking tot lithiumbatterijen van Turkije’s eerste binnenlandse elektrische voertuig TOGG, werd ook gesproken over het proces om Turkije’s Turksat 5B communicatiesatelliet in een baan om de aarde te brengen.

Turkije lanceerde in januari de Turksat 5-A satelliet in de ruimte via SpaceX.

Musk, de rijkste man ter wereld, werd onlangs door het tijdschrift Time uitgeroepen tot Persoon van het Jaar 2021.

Musk, de oprichter van elektrische automaker Tesla en ruimtevaartbedrijf SpaceX, bezocht Turkiye in november 2017, wat een deur opende voor samenwerking bij het gebruik van de raketlanceerders van het bedrijf.

De samenwerking resulteerde in een recente lancering van Turkiye’s vijfde-generatiesatelliet Turksat 5A door SpaceX met een Falcon 9-raket vanaf de basis van het bedrijf in Cape Canaveral in Florida.

Turkiye lanceerde de Turksat 5-A satelliet in januari in de ruimte door SpaceX.

Bron: Turkse media