17-jarig meisje valt in Turkije van hotelbalkon en sterft

Een verrassende getuigenverklaring heeft geleid tot de wijziging van het verloop van een zaak betreffende de dood van een jonge vrouw die onder verdachte omstandigheden om het leven kwam nadat zij van de vijfde verdieping van een hotel in Ankara was gevallen.

Gamze Açar, een 17-jarige middelbare scholier die op 7 november naar een hotel in de wijk Kızılcahamam in de stad ging, werd in de vroege uren van de volgende dag dood aangetroffen op de grond voor het hotelgebouw.

Terwijl de zaak in een rechtbank in Ankara, waarin de vijf verdachten terechtstaan, wordt voortgezet, heeft de verklaring van Özlem E., de voorlichter van het hotel, de verdenking van vrouwenmoord doen toenemen.

De hotelbediende, die opmerkte dat ze rond 8 uur ’s morgens drie keer had horen gillen, zei dat ze uit het raam naar beneden keek maar naar binnen ging omdat ze niemand kon zien.

“Toen hoorde ik de vierde gil, die de luidste was, en het klonk alsof het een gil was. Net na dit moment hoorde ik een knallend geluid,” zei ze, eraan toevoegend dat ze een vrouw op de grond zag liggen toen ze uit het raam naar beneden keek.

De hotelbediende zei later dat ze twee mannenstemmen hoorde, een van hen praatte tegen de ander over “het meisje naar beneden gooien en de politie zou kunnen komen om hen te halen,” en de andere antwoordde: “Doe niet zo gek, zoon. Meneer Gökbay zal ons redden; er zal ons niets overkomen. Ze is gisteren toch gekomen; niemand weet wat er in de kamer gebeurd is.”

Benadrukkend dat ze bedreigingen heeft ontvangen om niet te getuigen in de rechtbank vanwege het incident, zei ze: “Ik heb op het politiebureau van Kızılcahamam gezegd dat hotelmanager de heer Gökbay mij bedreigd heeft, maar ik weet niet of er actie is ondernomen of niet.”

Ondertussen zei een toxicologisch rapport van het Istanbul Forensic Medicine Report dat er geen spoor van drugs in het bloed van Açar was, in tegenstelling tot wat de verdachten beweerden.

Sollicitatiegesprek

Gamze Acar, 17 jaar, een student uit de Turkse hoofdstad Ankara, stierf in een hotel in Kizilcahamam nadat hij in een hotelkamer een sollicitatiegesprek had bijgewoond met een groep mannen.

De tiener had gesolliciteerd naar een op internet geadverteerde verkoopfunctie bij een timeshare-bedrijf dat hotelkamers verhuurt aan leden, zo meldt de Turkse krant Hurriyet.

Het timesharingbedrijf, dat niet bij naam is genoemd, ontkende de advertentie te hebben geplaatst.

Kort nadat Gamze in het hotel was aangekomen voor een sollicitatiegesprek, werd hij dood aangetroffen nadat hij van een balkon op de vijfde verdieping van het gebouw was gevallen.

De verdachten beweerden dat Gamze van het balkon was gesprongen en zichzelf van het leven had beroofd, aldus de aanklagers.

Maar ooggetuigen meldden dat ze geschreeuw hadden gehoord voor het incident, terwijl de oom van Gamze zei dat de broek van zijn nichtje was losgeknoopt toen ze werd gevonden.

Murat Yilmaz zei tegen de krant Hurriyet: “Gamze werd gevonden met de knopen van haar broek open. Dit was geen zelfmoord, het was moord.

“Gamze was een levenslustig persoon. Ze sloegen haar ’s nachts en mensen hoorden het geschreeuw. Degenen die iets gehoord hebben, hebben een verklaring achtergelaten. De waarheid zal boven tafel komen.”

Gamze, een particuliere scholiere die bij haar grootmoeder woonde, werd naar het ziekenhuis gebracht, maar artsen konden haar leven niet redden.

Het Openbaar Ministerie van Kizilcahamam zei dat drie mannen zijn aangeklaagd in verband met de dood van Gamze, aldus Hurriyet.

De verdachten zijn aangeklaagd voor het seksueel misbruiken en doden van het slachtoffer, meldt de krant.

Twee van de vijf verdachten zijn naar verluidt vrijgelaten.

Tijdens het onderzoek zouden agenten gebroken glas en verspreide voorwerpen in de hotelkamer hebben gevonden, wat suggereert dat er een worsteling had plaatsgevonden.

Rechercheurs zeiden ook dat de groep alcohol had gedronken.

Gamze’s klasgenoot Kardelen Yıldız zei tegen de krant Gunhaber: “Gamze was nooit iemand die zelfmoord zou plegen. Ze had te veel dromen.

“Ze was een bron van vreugde buiten school. Dit incident heeft ons diep bedroefd.”

Het timeshare bedrijf zei dat het de verkoopfunctie waar Gamze naar solliciteerde niet had geadverteerd.

“Het is niet mogelijk voor een 17-jarig meisje om voor ons te werken of in te checken in het hotel,” zei Recep Burulday, de sales manager van het bedrijf.

“Die mensen hebben de vacature op internet gezet, maar ze hebben absoluut niets te maken met het bedrijf waar wij voor werken.”

Het onderzoek wordt voortgezet.

Bron: Turkse media