Een Oezbeek die terugkeerde uit Frankrijk liep het virus daar op

Op zondag maakte de Oezbeekse overheid bekend dat een eerste geval van COVID-19 in het land gemeld is. Volgens het ministerie van Volksgezondheid gaat het om een man die uit Frankrijk terugkeerde.

Het ministerie onderzocht met wie de man in het vliegtuig zat en overweegt om die personen in quarantaine te plaatsen. In Oezbekistan zijn al 7.700 mensen voor 14 dagen in quarantaine geplaatst. Zij kwamen uit landen waar COVID-19 gemeld is. Van die mensen zouden er al 5.600 hun quarantaineperiode hebben afgerond.

In Kazachstan zijn 8 gevallen van COVID-19 gemeld. Dat maakte minister van volksgezondheid Yelzhan Birtanov zondag bekend. “Een burger kwam uit Italië. De anderen uit Zuid-Korea. De passagiers die met hen op het vliegtuig zaten, behalve zij die op doorreis waren, werden in het ziekenhuis opgenomen. Meer dan 1.400 mensen liggen in het ziekenhuis. Nog 545 anderen zitten thuis in quarantaine”, meldde hij.

In Georgië genas iemand van het virus. Dat meldde Marina Ezugbaia, hoofd van het ziekenhuis voor besmettelijke ziekten in Tbilisi. Het ging om 1 van de 30 mensen die in een ziekenhuis behandeld werden.

Het virus werd in december voor het eerst ontdekt in de Chinese stad Wuhan. Sindsdien is het opgedoken in 141 landen en territoria. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zijn er wereldwijd officieel al meer dan 152.000 mensen besmet en zijn al meer dan 5.700 mensen aan het virus bezweken.

K.L.

(Bron: Anadolu Agency)