Op zondag werd de grensovergang bij Sarp voor reizigers gesloten. Volgens het Turkse ministerie van Binnenlandse zaken geldt die maatregel niet voor vrachtvervoer. Dat maakte het ministerie zaterdag bekend.

De maatregel komt er na wereldwijd alarm over de uitbraak van het coronavirus dat COVID-19 veroorzaakt. In Turkije zijn op dit moment 18 gevallen van COVID-19 gemeld. In een poging verdere verspreiding te beperken werden al scholen en universiteiten gesloten, en openbare evenementen geannuleerd.

De grensovergang bij Sarp is 1 van de 3 grensovergangen tussen Georgië en Turkije. De 2 anderen, Turkgozu/Vale en Aktas/Kartsakhi, blijven wel open. De nieuwe maatregel is ingegaan om 14 uur GMT en geldt voor reizigers uit beide landen.

Ankara en Tbilisi nemen de maatregel in een poging om verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan

Het virus werd in december voor het eerst ontdekt in de Chinese stad Wuhan. Sindsdien is het opgedoken in 141 landen en territoria.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zijn er wereldwijd officieel al meer dan 152.000 mensen besmet en zijn al meer dan 5.700 mensen aan het virus bezweken. Het virus wordt door de WHO gezien als pandemie, met Europa als het nieuwe epicentrum. De grote meerderheid van de besmette personen geneest wel.

K.L.

(Bron: Anadolu Agency)