Hürriyet krijgt nieuwe hoofdredacteur

Op 6 november kondigde de krant Hürriyet, één van de meest gelezen kranten in Turkije, aan dat journalist Ahmet Hakan werd aangesteld als nieuwe hoofdredacteur.

Ahmet Hakan

“Hürriyet is vandaag al een sterk handelsmerk, maar ons doel is om het naar een nog hoger niveau op te tillen,” aldus Hakan.

Hürriyet is eigendom van de mediagroep Demirören. De aanstelling werd bekendgemaakt door Yıldırım Demirören (voorzitter van de groep), Meltem Demirören Oktay (vice-voorzitter) en Tayfun Demirören (lid van de Raad van Bestuur).

“We zijn ervan overtuigd dat de nieuwe hoofdredacteur, Ahmet Hakan, fantastisch werk zal doen voor Hürriyet,” lezen we in hun persbericht. Ook bedankten ze Vahap Munyar, de vorige hoofdredacteur, voor de diensten die hij de krant bewezen heeft.

Vahap Munyar

Op maandag en woensdag presenteert Hakan een live programma op de private omroep CNN Türk. Het programma heet ‘Tarafsız bölge’ (‘Neutrale zone’ in het Nederlands) en loopt al sinds 2005.

CNN Türk (‘Tarafsız bölge’)

Hakan werd geboren in 1967, in de provincie Yozgat in Centraal-Anatolië. Zijn jeugd bracht hij door op een İmam Hatip-school. Later studeerde hij een tijdje theologie aan de universiteit van Uludağ in de westelijke provincie Bursa.

In 1993 en 1994 werkte hij als verslaggever voor de televisiezender TGRT. Daarna stapte hij over naar Kanal 7. Ook daar werkte hij als verslaggever. Tussen 1995 en 2003 was hij nieuwsanker voor het avondnieuws en hoofd van de nieuwsdienst bij Kanal 7. Ook presenteerde hij het programma ‘İskele sancak’. In 2004 verliet hij Kanal 7.

Hakan schreef twee boeken: ‘Neden milliyetçilik?’ (‘Waarom nationalisme?’ in het Nederlands) en ‘Çeteler, mafya ve siyaset’ (‘Bende, maffia en politiek’ in het Nederlands).

Als columnist schreef hij voor de kranten Yeni Şafak en Sabah. Nu schrijft hij voor Hürriyet.

Bron: Hürriyet

S.V.R.