Doğan Atasoy (22)

Doğan Atasoy (22), die op 3 maart 2023 op de intensieve zorgen werd behandeld na een verkeersongeval in Dortmund, Duitsland, heeft eerder deze week zijn strijd om het leven verloren.

Cuma Atasoy beweerde dat de stekker van zijn zoon Doğan Atasoy, die na het ongeval per helikopter naar het ziekenhuis in Gelsenkirchen werd overgebracht, zou worden uitgetrokken en verzocht Turkije om hulp.

Doğan Atasoy, 22 jaar, heeft moeten vechten voor zijn leven in het ziekenhuis als gevolg van een zware klap op de schedel.

Atasoy, die hersendood werd verklaard, overleed vrijdagochtend (vorige week) om 06.55 uur als gevolg van orgaanfalen.

In een gesprek met Hürriyet zei de rouwende vader Cuma Atasoy het volgende:

“In deze dagen van grote pijn zijn onze staatsambtenaren vanaf het begin bij ons geweest. Er werd een ambulancevliegtuig klaargemaakt om mijn zoon naar Turkije over te brengen, maar het ziekenhuis gaf geen toestemming voor de overbrenging omdat hij hersendood was.”

“Het consulaat-generaal in Essen en het consulaat-generaal in Münster waren er voor ons, ze steunden ons door voortdurend contact te houden. SPD parlementslid Volkan Baran steunde ons ook. Ik had twee zonen, nu heb ik nog maar één zoon.”

Voetballer uit Dortmund

De Dortmundse voetballer Dogan A. is vorige week overleden. Ongeveer 1000 mensen hebben nu afscheid van hem genomen – waaronder voetballers van verschillende clubs.

Afgelopen vrijdag overleed de Dortmundse amateurvoetballer Dogan Atasoy (SC Osmanlispor, VfR Kirchlinde).

De 22-jarige was op 3 maart betrokken geraakt bij een auto-ongeluk op de A42 richting Duisburg. Hij werd vervolgens met ernstige verwondingen naar een ziekenhuis in Gelsenkirchen vervoerd.

Nadien had de familie van Atasoy harde beschuldigingen geuit tegen het verantwoordelijke ziekenhuis. Het ziekenhuis zou Atasoy hersendood hebben verklaard, maar de familie wilde de levensondersteunende maatregelen niet stopzetten. Uiteindelijk overleed de jongeman aan een natuurlijke dood.

Woensdag kregen alle mensen die geraakt zijn door het lot van Dogan Atasoy de gelegenheid om afscheid te nemen van de 22-jarige.

In de Osman Gazi-moskee aan de Rahmer Straße werd een rouwgebed voor Atasoy gehouden. VfR Kirchlinde verspreidde de uitnodiging voor het evenement ook op Instagram.

1000 mensen bij afscheid

Het was “heel erg druk”, zegt de sportdirecteur van VfR. De aantallen waren moeilijk in te schatten. Maar Gündüz gaat uit van “minstens 1000 mensen”. “Het verkeer was soms bijna lamgelegd”, zegt Gündüz.

De familie Atasoy besloot Dogan Atasoy naar de Turkse hoofdstad Ankara te vliegen voor de begrafenis. Zijn moeder, vader en broer zijn daar nu naar onderweg.

Bron: Duitse media