Colombiaanse dieven achter bankoverval in Istanbul ingerekend bij grens

Twee verdachten die woensdag miljoenen lira’s hebben gestolen van een particuliere bank in Istanbul, zijn vrijdag aangehouden toen zij Turkije wilden ontvluchten naar Georgië via de grensovergang Sarp in de noordoostelijke provincie Artvin.

Het equivalent van TL 2,5 miljoen (134.000 dollar) in Turkse lira en vreemde valuta werd ontdekt bij de verdachten, die later werden geïdentificeerd als Colombiaanse onderdanen.

De diefstal, die werd vastgelegd door beveiligingscamera’s, vond vermoedelijk plaats terwijl het bankpersoneel niet op zijn werkplek was.

De politie reageerde woensdag rond 13.30 uur op het incident bij de particuliere bank aan de Büyükdere Avenue in de wijk Mecidiyeköy in Istanbul en identificeerde de criminelen als Colombianen J.L.G.S. (43) en J.A.C. (40).

De verdachten werden tijdens de follow-up verhoren aangehouden toen zij vanuit Türkiye probeerden Georgië binnen te komen.

Het duo werd gepakt met 23.000 euro, 54.550 dollar, 2.560 pond, 131.090 TL en 557 Colombiaanse pesos.

Het bleek dat de verdachten de overval pleegden nadat ze als klanten de bank waren binnengekomen toen het personeel een balie onbeheerd achterliet.

Een van de verdachten, met een hoed en een zwart pak op de beveiligingscamera, zit samen met andere klanten op een bank wanneer de bankmedewerker opstaat van zijn bureau en wegloopt.

De verdachte staat vervolgens op, kijkt om zich heen en begint naar de balie te lopen toen hij een andere medewerker zag vertrekken. Nadat de tweede medewerker is vertrokken, begint de verdachte door de bank te lopen voordat hij achter de balie gaat en direct naar het geld grijpt dat in zakken op de grond ligt.

Terwijl hij probeert de aandacht van andere klanten niet te trekken, vult hij de zak die hij bij zich had en gaat snel weg met zijn medeplichtige die als uitkijkpost fungeerde.

Bron: Sabah