“De lokale verkiezingen zijn achter de rug. Nu is het tijd om echte problemen aan te pakken zoals de groeiende economische moeilijkheden.” Dat waren de woorden van CHP-voorzitter Kemal Kılıçdaroğlu.

Hij riep de regering op om zich te focussen op duurzame lange termijn-maatregelen door middel van overleg met alle politieke en economische actoren.

“Turkije heeft de lokale verkiezingen achter zich gelaten en zou snel uit deze stemming moeten komen. Er zijn ernstige problemen op vlak van economie en het buitenlands beleid, die directe gevolgen hebben op de bevolking. We ervaren een ernstige economische crisis. Het aantal werklozen is gestegen tot 8 miljoen en de jeugdwerkloosheid is zeer hoog,” zei Kılıçdaroğlu eerder deze week op een persconferentie in Ankara.

Zijn opmerkingen kwamen een dag nadat CHP-lid, Ekrem İmamoğlu, zijn mandaat had ontvangen en officieel burgemeester is geworden van Istanbul. Deze overwinning maakte een einde aan de 25-jarige heerschappij van de AKP in de grootste metropool van het land.

Kılıçdaroğlu benadrukte dat zijn partij ook “grote successen” heeft geboekt in andere metropolen waaronder İzmir, Adana, Antalya en Mersin. Hij voegde toe dat het enorme succes van zijn partij te danken is aan de Turkse bevolking.

Hurriyet

O.A.