Foto: Ahmet Hamdi Çamlı,

Ahmet Hamdi Çamlı, parlementslid voor de regerende AKP, heeft een foto van het Zwarte Zeegebied gedeeld op sociale media om een politiek punt te maken over de staat van de wegen. De foto die hij deelde, is echter niet afkomstig van dat gebied maar uit India.

Het parlementslid was vroeger de chauffeur van Erdoğan en werd vervolgens een parlementslid voor de AKP. Hij was eerder al in opspraak gekomen voor het live uitzenden van een parlementaire commissievergadering over de grondwetswijziging onder een valse naam op sociale media.

Çamlı deelde twee verschillende afbeeldingen met de tekst: “Het kwaliteitsverschil tussen de wegen in de Zwarte Zee in het oude Turkije en in het Turkije onder de AK-Partij! Van waar tot waar…”

Çamlı wou met de foto van de vroegere en slechte toestand van de wegen in het Zwarte Zeegebied aantonen hoe goed de wegen er nu uit zien onder het bewind van de AKP. De foto beeldt echter niet een weg in het Zwarte Zeegebied af. De foto is afkomstig uit het district Kinnaur in de Indiase Himalaya. Dat gebied in India is gekend voor de onherbergzame en moeilijke wegen. Er zijn vele video’s en foto’s op het internet te vinden over die wegen.

Hoewel de werkelijke aard van de foto en de werkelijke toestand van de vroegere wegen in het Zwarte Zeegebied met een muisklik te achterhalen zijn, koos Çamlı ervoor om de foto op die manier te delen.

Zijn post kreeg dan ook veel reacties te verduren op sociale media. Een gebruiker zei tegen Çamlı: “Meneer, de wegen in de Zwarte Zee waren goed, u moet eens de wegen in het oosten zien”. Ook deze foto’s waren niet genomen in Turkije, maar in Azië.

Odatv

T.A.