De centrale banken van Qatar en Turkije hebben in de Qatarese hoofdstad Doha een memorandum van overeenstemming getekend om zo bilaterale samenwerkingen tot stand te brengen. De Turkse centrale bank deelde dit mee op donderdag 16 november.

Het pact werd ondertekend door de gouverneur van de Turkse centrale bank Murat cetinkaya alsook door de gouverneur van de Qatarese centrale bank, Sheikh Abdulla Bin Saoud al-Thani. Dit in aanwezigheid van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan en de Emir van Qatar Tamim bin Hamad al-Thani.

Bank

De bank benadrukte dat er in het kader van het pact, gezamenlijke opleidingsprogramma’ s, conferenties, seminars, workshops en wederzijdse studiebezoeken zullen worden georganiseerd.

De Turkse centrale bank liet weten dat dergelijke akkoorden vanuit strategisch perspectief zeer interessant zijn. “Door het ontwikkelen van bilaterale verhoudingen worden ook de internationale relaties verbeterd,” klonk het.

Overeenstemming

Tot op heden heeft de Turkse centrale bank 25 memoranda van overeenstemming met 25 buitenlandse banken.

Turkije en Qatar zijn de afgelopen jaren goede vrienden geworden en in het kader van Erdoğan’s bezoek aan Doha, zijn er ook overeenkomsten ondertekend op diverse gebieden, waaronder toerisme, recht, meteorologie, landbouw, voedsel, media, wetenschap en humanitaire hulp.

Hurriyet