Secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg heeft zich verontschuldigd voor een incident bij NAVO’s Joint Warfare Centre in Noorwegen, waardoor Turkije haar troepen terugtrok uit de militaire oefening. 

 “Ik ben geïnformeerd over de belediging veroorzaakt in een recente oefening bij NAVO’s Joint Warfare Centre in Stavanger, Noorwegen. Ik verontschuldig mij voor de belediging die is veroorzaakt. De incidenten waren het gevolg van de handelingen van een individu en weerspiegelen niet de opvattingen van de NAVO,” zei Stoltenberg.

Verwijderd

 “Het individu in kwestie werd onmiddellijk verwijderd uit de oefening bij de Joint Warfare Centre, en een onderzoek is gestart. Hij was een burgerlijke aannemer gedetacheerd door Noorwegen en geen NAVO-werknemer. Het zal toekomen aan de Noorweegse autoriteiten om te beslissen over tuchtmaatregelen. NAVO is in contact met de Noorweegse autoriteiten over deze kwestie,” zei hij.

Erdoğan had eerder verklaard dat Turkije 40 soldaten uit een NAVO militaire oefening in Noorwegen had teruggetrokken nadat de stichter van het land en hijzelf als “vijanden” werden uitgebeeld.

Hurriyet