De 36-jarige Amerikaanse Candice Jackson en haar broer Henry Kevin Jackson zijn aangekomen in de Egeïsche stad İzmir en maken zich klaar voor een vaderschapsproces tegen de lokale zakenman, Kasım Pırlant.

Pırlant die in 1973 begon als een ober in Chicago, verdiende later genoeg om een restaurant te kopen. Hij begon een vastgoedbedrijf in 1978 dat zich snel uitbreidde en in 1985 uitgroeide tot een imperium van negen winkelcentra.

In 2005 kwam hij naar İzmir waar hij al snel naam maakte. Broer en zus kregen van hun moeder die in 1999 overleed, te horen dat hun vader hen in de steek had gelaten en een koopvaardijbedrijf had in Griekenland. Ze realiseerden zich later dat dit niet waar was en gingen op zoek naar de waarheid.

Kevin en zijn zus hebben Pırlant al twee keer ontmoet. Telkens weigerde de zakenman toe te geven dat hij hun biologische vader is. Candice zei dat ze allebei eigen kinderen hebben en dat ze hen wilden voorstellen aan hun grootvader. “We hebben geen financiële problemen. Wij geloven gewoon dat hij onze vader is en willen hier bewijs van zien.”

Sabah

O.A.