Robert de Niro

Hollywoodster Robert de Niro zal op 26 juni in Istanbul zijn voor een eendaags bezoek om “inspecties uit te voeren” bij zijn wereldberoemde restaurantketen Nobu.

De 78-jarige acteur komt met zijn twee zakenpartners, de Japanse chef Nobu Matsuhisa en producent Meir Teper.

De Niro vliegt met een privéjet vanuit Londen en zal ook vergezeld worden door een filmploeg, die een documentaire over het restaurant zal opnemen.

De Niro opende het eerste Nobu restaurant, genoemd naar zijn zakenpartner, de Japanse chef-kok, in 1994.

Nu zijn er zo’n 51 Nobu-restaurants over de hele wereld, waaronder twee in Türkiye, een in Istanboel en het andere in het toeristisch centrum Bodrum in de Egeïsche Zee.

De beroemde acteur zal in het hotel verblijven waarin “Nobu Istanbul” is gevestigd en zal de volgende dag, op 27 juni, vertrekken.

“Nobu Istanbul” werd geopend op 20 juli 2021, maar de beroemde acteur kon de openingsceremonie niet bijwonen wegens de pandemie van het coronavirus.

De Turkse investeerder van Nobu Istanbul, Baran Süzer, bezocht de Niro vorig jaar in zijn huis in New York, de VS, en nodigde de beroemdheid uit om Istanbul te bezoeken.

“Ik hou van Turkije en ik ben echt benieuwd naar Nobu Istanbul,” vertelde de Niro aan de Turkse zakenman, zo citeerden de Turkse media de Amerikaanse acteur.

Bron: Hürriyet