Een Australische man heeft de Ezan, de Islamitische oproep tot het gebed, laten horen in zijn eigen huis. Op die manier wilde hij zijn solidariteit betuigen aan de moslimgemeenschap. Vrijdag vielen er 49 slachtoffers toen terrorist Brenton Tarrant het vuur opende op gelovigen, die samengekomen waren voor het vrijdaggebed, in twee moskeeën in Christchurch.

“Ik woon in Australië en steun alle #Moslims over de hele wereld. Ik dacht na over de #AanslagvanChristchurch en wou de oproep tot het gebed hier thuis laten horen bij zonsondergang. Ik ben niet gelovig dus ik hoop dat het niet onrespectvol overkomt. Dit is mijn gebaar van solidariteit,” schreef hij op zijn Twitteraccount.

Het gebaar werd ten zeerste geapprecieerd door gebruikers van sociale media, want @lachdrummond, zoals hij zichzelf noemt, kreeg duizenden retweets en antwoorden op zijn post.

“Ik ben overweldigd door alle liefde en positiviteit die er nog is en die mensen willen uitdragen, ondanks de duisternis,” schreef hij later.

Tijdens het Vrijdaggebed opende de terrorist het vuur op de gelovigen in de moskeeën Al Noor en Linwood in en rond Christchurch, de derde grootste stad van Nieuw-Zeeland.

Er werden vier verdachten opgepakt, drie mannen en één vrouw. Eén van hen werd naar verluidt alweer vrijgelaten.

De 28-jarige hoofdverdachte zal zaterdag voor de rechter verschijnen op beschuldiging van moord.

Sabah

S.V.R.