Presidentieel woordvoerder Ibrahim Kalın riep de wereldleiders dringend op om hun solidariteit te betuigen aan de moslimgelovigen die vrijdag omkwamen bij terroristische aanslagen op twee moskeeën in Nieuw-Zeeland.

“Zullen zij [die wereldleiders] die destijds opstapten voor de slachtoffers van Charlie Hebdo, nu ook een mars houden voor de moslims die in Nieuw-Zeeland afgeslacht zijn?” schreef Kalın zaterdag op Twitter.

Verder zegt hij dat enkel mensen die werkelijk het verdriet delen, samen kunnen rouwen.

Foto: Presidentieel woordvoerder Ibrahim Kalın

Kalın doelde op een eensgezinde mars die gehouden werd na de terroristische aanslag op het Franse satirische magazine Charlie Hebdo in 2015. Daarbij kwamen 17 mensen om. Meer dan 55 wereldleiders stapten toen mee op in een mars om hulde te brengen aan de slachtoffers en uit solidariteit met Frankrijk.

Maar diezelfde leiders toonden niet dezelfde solidariteit na terroristische aanslagen waarbij de slachtoffers moslims waren, in Turkije en op andere plekken in de wereld.

Vrijdag vielen er ten minste 49 slachtoffers bij terroristische aanslagen op twee moskeeën in Christchurch, Nieuw-Zeeland. Terrorist Brenton Tarrant, geboren in Australië, opende het vuur op de moslimgelovigen tijdens het Vrijdaggebed.

Sabah

S.V.R.