De Russische president Vladimir Poetin zit een vergadering voor met regeringsleden

Het Russische S7 Airlines heeft zich dinsdag aangesloten bij Aeroflotin haar beslissing om deze zomer vluchten naar Turkije te schrappen in afwachting van een beslissing van de regering om de vluchtbeperkingen die zijn ingevoerd vanwege COVID-19 op te heffen.

Turkije is elk jaar een bestemming voor miljoenen Russische toeristen. Maar de onzekerheid over de vraag of de regering de periode zal verlengen, heeft de luchtvaartmaatschappijen doen besluiten de vluchten na 1 juni op te schorten.

“We hebben de verkoop stopgezet en alle vluchten naar Turkije voor juni geannuleerd, met uitzondering van twee vluchten per week die zijn toegestaan, om de passagiers geen ongemak te bezorgen door mogelijke annuleringen”, zei Aeroflot maandag in een verklaring.

Een dag later zei S7 Airlines dat het alle vluchten naar Turkije tot het einde van de zomer had geannuleerd vanwege de onzekerheid over de mogelijkheid om erheen te vliegen.

“We zullen klaar zijn om de verkoop te hervatten zodra de epidemiologische situatie zich stabiliseert en de vluchten worden hervat,” zei S7.

Verbod op vluchten

Een bron in de luchtvaartindustrie vertelde Reuters dat Rusland had besloten het verbod op vluchten naar Turkije te verlengen tot 30 jun.

Een andere bron vertelde Reuters dat Moskou nog moest beslissen over het hervatten van vluchten naar Turkije, waar volgens de Russische Vereniging van Touroperators in het eerste kwartaal van dit jaar bijna 500.000 Russen naartoe zijn gereisd.

De beslissing van Moskou om de vluchten stop te zetten heeft de Turkse toeristische sector, die sterk afhankelijk is van een gestage toevloed van Russische toeristen, geschokt.

“Er is geen andere markt om de Russen te vervangen,” zei Cem Polatoglu, algemeen directeur van het in Istanbul gevestigde Andiamo Tour.

“Het besluit (om vluchten te stoppen) heeft ernstige gevolgen voor de verkoop in het hoogseizoen juli-augustus.”

De topadviseur van de Turkse president Tayyip Erdogan, Ibrahim Kalin, en de minister van Toerisme, Mehmet Nuri Ersoy, waren maandag in Rusland om zaken te bespreken, waaronder toerisme en de verscheping van vaccins, meldde het staatsagentschap Anadolu.

“We hebben een overeenkomst bereikt om het Russische vaccin zo snel mogelijk naar Turkije te importeren, evenals stappen die moeten worden genomen voor het toerismeseizoen,” zei Kalin.

 

Bron: Sabah