Blijkbaar laten sommige mensen zich inspireren door de blanke nationalist die afgelopen vrijdag een brutale terroristische aanslag heeft gepleegd op twee moskeeën in Nieuw-Zeeland. Een man kondigde aan een gelijkaardige aanslag te zullen plegen op een moskee in Australië.

De naäper postte zijn bedreigingen zondag op sociale media. Hij zwoer dat hij een aanslag zou plegen op de moskee van het Islamitisch Genootschap van Geelong, ten zuidwesten van Melbourne.

Naar verluidt neemt de politie van Victoria de dreiging ernstig en hebben ze een onderzoek ingesteld.

“Ja, ik aap de gebeurtenissen van vorige week na. Ik zal naar een moskee gaan en zoveel indringers doodschieten als ik maar kan in de tijd die ik krijg. Dan zal ik mezelf doodschieten voor de ogen van de politie,” zo luidde de post.

Naar verluidt heeft de politie het moskeebestuur op de hoogte gesteld en doet ze extra patrouilles rond het gebouw.

De moslimgemeenschap zal zich niet laten intimideren door zulke bedreigingen, zegt Shaykh Muhammad Ramzan, de imam van de moskee, in een interview met de Geelong Advertisor.

“Onze belangrijkste boodschap aan de gemeenschap is om het dagelijkse leven gewoon verder te zetten.”

In Christchurch, Nieuw-Zeeland, opende terrorist Brenton Tarrant het vuur op de gelovigen in twee moskeeën. Hij maakte zo’n 50 slachtoffers.

Sabah

S.V.R.