ASELSAN, het Turkse topbedrijf inzake defensie, werd eerder deze week op dinsdag uitgeroepen tot het meest waardevolle Turkse bedrijf.

245 percent in waardestijging

De marktwaarde van ASELSAN bereikte dinsdagochtend $11,56 miljard (9,84 miljard euro). Hiermee overnam het de eerste positie van Garanti Bank in Turkije, dat 9,42 miljard euro waard is.

Het defensiebedrijf zag haar aandelen op de Borsa Istanbul (BIST) dinsdagochtend stijgen met 3,5 percent. Ze worden aan 9,59 euro per aandeel verkocht.

Sinds het begin van het jaar is de waarde van de aandelen van ASELSAN gestegen met 245 percent, terwijl het bij Garanti maar met 33 percent steeg.

Volgens data van de BIST (beurs van Istanbul) is de waarde van ASELSAN het meest gestegen van alle 20 meest waardevolle Turkse bedrijven.

58ste ter wereld in 2016

Het bedrijf ontwerpt, ontwikkelt en produceert militaire communicatiesystemen, radar- en elektronische oorlogsvoeringssystemen, elektro-optische systemen en defensie- en wapensystemen voor het Turkse leger. Daarbovenop exporteren ze hun producten ook naar het buitenland.

Het bedrijf staat op de 58ste plaats van de grootste defensiegiganten ter wereld van 2016. Dit meldde het prestigieuze Amerikaanse tijdschrift Defense News.

Sabah