In Turkije is een website opgezet waar huurmoordenaars zouden worden aangeboden.

Verscheidene gebruikers van sociale media hebben hun verbijstering geuit over de lancering van de website, terwijl een gepensioneerde politiechef tegen OdaTV heeft gezegd dat het wellicht om een oplichtingsopzet gaat.

Een website die naar verluidt huurmoordenaarsdiensten aanbiedt in Turkije is gelanceerd, volgens berichtgeving van OdaTV.

De website zou prijzen hebben voor verschillende diensten, met een moordopdracht voor 30.000 dollar. De site biedt naar verluidt ook meer opties, met “verwonden en iemand kreupel maken” kost 20.000 dollar, “ontvoering” kost 10.000 dollar en “brandstichting” kost 9.000 dollar.

Gepensioneerd politiechef Feramuz Erdin, die werkt als veiligheidsadviseur, zei dat de website eruit ziet alsof het een internetzwendel is om geld te verdienen, maar dat als het echt is, iedereen zich zorgen moet maken.

De website geeft naar verluidt een e-mailadres voor degenen die de betreffende diensten willen ontvangen en geeft aan dat ze het geld van tevoren ontvangen, ten minste 50 procent ervan.

“Als je het leest, kom je op een website waarop alle soorten diensten van de georganiseerde misdaad worden gegeven. We weten dat sommige misdaden worden gepleegd op het dark web-gedeelte van het internet dat niet voor iedereen toegankelijk is, maar nu zijn we voor het eerst getuige van een website die voor iedereen toegankelijk is,” aldus Erdin.

“De diensten en procedures zien eruit alsof ze de aandacht zouden kunnen trekken van sommige hartverscheurende of boze mensen. Ik denk dat deze website is gelanceerd met het doel mensen op te lichten.”

“En ik hoop dat dat zo was, want de inhoud is echt eng…Niemand kan gemakkelijk een strafklacht indienen bij de politie met de mededeling ‘ik ben opgelicht door een huurmoordenaarswebsite’. De stelling dat de politie ook deze website heeft gelanceerd om dergelijke mensen te volgen is uit den boze omdat de politie mensen niet aanzet tot het plegen van misdrijven omdat dit zelf een misdrijf zou zijn,” zei hij ook.

Ondertussen leidde de website tot een enorme reactie op sociale media, waarbij veel gebruikers hun verbijstering uitten met zinnen als “Het moet een grap zijn” en “Echt niet nu.”

Bron: Turkse media