Burgemeester van Istanboel ontvangt Amerikaans acteur John Malkovich

Eergisteren ontving burgemeester Ekrem Imamoğlu van Istanbul de met Oscars bekroonde Amerikaanse acteur John Malkovich in Beyaz Köşk, een historische plek in Istanbul.

Vanwege de COVID-19-pandemie namen beide heren de nodige voorzorgsmaatregelen. Malkovich verscheen met beschermende medische handschoenen, terwijl Imamoğlu zijn gast eau de cologne oftewel kolonya aanbood als ontsmettingsmiddel.

Traditioneel biedt een Turkse gastheer zijn gasten het geurige product aan om zich te verfrissen en de handen te wassen, maar aangezien het product ook veel alcohol bevat, is het ook geschikt om je mee te ontsmetten.

Turken sloegen massaal kolonya in als bescherming tegen het nieuwe coronavirus toen vorige week het eerste geval van besmetting in Turkije gemeld werd.

Aan de burgemeester vertelde Malkovich dat hij in Istanbul is om een aantal artistieke evenementen te bezoeken en deel te nemen aan de opnames voor een film. De acteur was al eerder in Turkije.

Hij kreeg twee jaar geleden een rondleiding langs de Turkse kust. Later op vrijdag stond Malkovich op het podium in het auditorium Lütfi Kırdar Anadolu met “John Malkovich The Music Critic Show”, een muzikale voorstelling.

K.L.

(Bron: Daily Sabah)