Pitbulls vallen 4-jarig meisje aan

Bij een afschuwelijk incident heeft een 4-jarig meisje ernstige verwondingen opgelopen toen twee pitbulls haar verscheurden in de zuidoostelijke provincie Gaziantep, en tot nu toe zijn er drie arrestaties verricht naar aanleiding van de zaak.

De arrestaties werden verricht op 24 december, twee dagen na het vreselijke incident.

Volgens politierapporten hebben twee pitbulls Asiye Ateş in de nek en het hoofd verwond toen het kleine meisje aan het spelen was in een gebouwencomplex in het Şahinbey-district van de provincie.

“Ik hoorde het geschreeuw van het meisje en sloeg op de neuzen van de honden om haar te bevrijden,” vertelde Celal Aslan, een buurman die het leven van het meisje redde, aan het Demirören News Agency op 23 december.

Het meisje werd in het ziekenhuis opgenomen met ernstige verwondingen aan haar hersenweefsel, gezicht, oren en nek.

“Ze heeft een aantal breuken in haar schedel. Ze zal nog drie of vier dagen op de intensive care blijven,” zei een arts.

De politie identificeerde de twee eigenaren van de honden die in het gebouwencomplex woonden en hield in totaal zes mensen aan die bij de aanval betrokken waren. Na urenlang verhoor werden er in de vroege uren van 24 december drie gearresteerd.

De niet-geïdentificeerde eigenaars kregen ook een boete van 30.000 Turkse Lira ($ 2.535).

“De zaak is niet alleen een zaak van Asiye maar ook van Turkije. In het parlement is een wet aangenomen om dieren te beschermen. Maar deze honden, zoals pitbulls, vormen een groot gevaar,” zei burgemeester Fatma Şahin van Gaziantep na een bezoek aan de familie van het meisje in het ziekenhuis.

“De locatiemanager voert de pitbulls binnen het gebouwencomplex waar zo’n 400 mensen wonen. Dit is wettelijk een misdrijf,” voegde ze eraan toe.

Volgens een wet die in 2004 van kracht werd, is “het fokken, importeren, verkopen en promoten van gevaarlijke diersoorten zoals pitbull terriers of Japanse Tosa honden” streng verboden.

Wie de regel overtreedt, krijgt een geldboete die elk jaar wordt vastgesteld.

Bron: Turkse media