Twee steekpartijen bij clash tussen rivaliserende jongeren in het Limburgse Genk

In het centrum van Genk, een stad in de Belgische provincie Limburg, kwam het zaterdagavond tot een confrontatie tussen twee groepen rivaliserende jongeren.

Het incident leidde tot twee afzonderlijke steekpartijen. Daarbij vielen minstens twee gewonden. Een persoon is ernstig gewond, de andere licht.

De eerste melding kwam zaterdag om 20 uur binnen. Er was sprake van een vechtpartij in het centrum van het Limburgse Genk.

Bij die ruzie was iemand aangevallen zijn met een mes en raakte hij lichtgewond. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis overgebracht.

Na de knokpartij stoven de groepen uit elkaar, maar iets later kwam het tot een nieuwe confrontatie.

Daarbij werd opnieuw iemand met een mes aangevallen. Het slachtoffer zou daarbij ernstige verwondingen hebben opgelopen.

‘Turkse en Afghaanse origine’

Volgens de eerste meldingen gaat het om een clash tussen tientallen rivaliserende jongeren die enerzijds van Turkse origine zijn, en anderzijds een groep asielzoekers die hun roots in Afghanistan hebben.

De politie Carma kon de jongeren die nog in de omgeving waren lokaliseren in Kolderbos. Zij werden allemaal in de boeien geslagen in het kader van de ondervragingen en het verdere onderzoek naar de omstandigheden.

Bij de grootschalige arrestaties kreeg de lokale politie hulp van de collega’s van de zones Lanaken-Maasmechelen en Limburg Regio Hoofdstad.

De twee slachtoffers zijn naar het ziekenhuis overgebracht. Een van hen is zwaargewond, de andere persoon lichtgewond.

De gearresteerde jongeren zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Over de omstandigheden van het incident en waarom het zo kon escaleren is nog niets bekend.

De zaak wordt verder onderzocht.

Bron: Belgische Merida