70 burgemeesters deden een aanvraag om lid te worden van de regerende Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP). De procedure daartoe is nu afgerond en ze zullen allemaal hun lidkaart ontvangen tijdens de volgende vergaderingen van de parlementaire fractie.

Onder hen zijn zowel burgemeesters (van steden en districten) van oppositiepartijen als onafhankelijke kandidaten. Samen vertegenwoordigen ze zowat 2,5 miljoen burgers.

Bülent Turan, fractievoorzitter voor de AK Partij, liet op 10 januari weten dat ongeveer 100 burgemeesters tot de partij zouden toetreden.

Eerder hadden bronnen bij de AKP gezegd dat de partij 35 van de 85 kandidaturen van districtsburgemeesters, die aan de toetredingsvoorwaarden voldeden, had aanvaard.

De eerste aanvraag kwam van Mustafa İlmek van de partij Goed (İP), burgemeester van het district İncesu in de provincie Kayseri.

Zijn voorbeeld werd gevolgd door twee districtsburgemeesters in de provincie Osmaniye: Selahattin Denizoğlu van de Gelukspartij (SP) in het district Hasanbeyli, en Hüseyin Açmaz van de Republikeinse Volkspartij (CHP) in het district Böcekli.

In december hield de partij een bijeenkomst om te bepalen welke kandidaten aan de voorwaarden voldeden om toe te treden.

Bron: Sabah

S.V.R.